Kącik kulinarny Jakuba W.

Autor: zbiorowy Redaktor: GONZO

Dodane: 31-07-2007 15:27 ()


W ramach Dni Jakuba Wędrowycza odbył się koń-kurs na najlepszy przepis w wędrowyczowskim stylu. Zapraszamy do lektury!

 

 

"Bardakowe uszka w sosie własnym"

(przepis wyróżniony przez Andrzeja Pilipiuka)

 

Składniki:

- 3 średniej wielkości bardakowe uszy

- zawartość żołądka średniej wielkości Bardaka (najlepiej po kolacji)

- manierka samogonu

- sos majonezowy

 

Przygotowanie:

Udupić średniej wielkości Bardaka pordzewioną motyką. Do sagana wrzucamy uszy, dodajemy treści z żołądka, zalewamy bimbrem i podpalamy. Po ugaszeniu zalewamy sosem majonezowym i doprawiamy majerankiem. Podajemy schłodzone w salaterkach.

 

"Mazi"

 

 

 

"Koktail z krecika"

(przepis wyróżniony przez Andrzeja Pilipiuka)

 

Przygotowanie:

Bierzemy średnio wyrośniętego krecika (najlepiej "produkcji" czechosłowackiej), delikatnie umieszczamy go w mikserze, dodajemy dla smaku odrobinę marchwi, czosnku oraz jeden średni liść łopianu. Zamykamy pokrywę i włączamy mikser. Czekamy z utęsknieniem i po chwili cieszymy się pysznym koktailem. Podawać na zimno. Można ozdobić taką małą kapitalistyczną parasolką.

 

Paweł

 

 

 

"Czeski przepis"

(przepis wyróżniony przez Andrzeja Pilipiuka)

 

Składniki:

- 1 litr samogonu

- 1 pies

- 16 "Pereł"

- czosnek

- cebula

 

Przygotowanie:

Przepis dostępny (jak na razie) tylko w oryginale.

 

Czesi

 

 

 

"Danie na darmowy piknik dla sąsiedniej wsi"

 

Składniki:

- 1 zamrożony konwentowicz zabity na zeszłych dniach fantastyki

- 3 piwa Reds, ciepłe i odgazowane

- 1 niewielkie dziecko z sąsiedniej wsi (te rozwydrzone lepiej się marynują)

- galon denaturatu

- karton "popularnych"

- linka hamulcowa

 

Przygotowanie:

Konwentowicza obrać i starannie wydrążyć. Dziecko zamarynować w papierosowo-denaturatowej marynacie. Wszystkie składniki zmielić na farsz. Nadziać konwentowicza, obwiązać linką jak smyczką. Zaprosić sąsiednią wieś.

 

Beata

 

 

 

"Puree z owcy z oczami"

 

Przygotowanie:

Łapiemy na przydrożnej łące owcę. Następnie ruchem okrężnym ręki zagarniamy owcę na, z góry przygotowaną minę. Po nieskomplikowanym wybuchu przyozdabiamy puree wcześniej wydłubanymi oczyma.

 

Kessell

 

 

 

 

"Kotleciki wojsławickie"

 

Składniki:

- 1 kg końskich pączków

- garstka bułki tartej

- 2 garście trawy

- przyprawy

 

Przygotowanie:

Wrzucasz wszystko do jednej miski, mieszasz, przyprawiasz, formujesz kotleciki, obsmażasz na tłuszczyku z wyrośniętego psa. Ozdabiasz trawką. Podawać z pieczywem i schłodzonym bimbrem.

 

Łukasz

 

 

 

"Wiewiórka w sosie własnym"

 

Przygotowanie:

Przepis jest prosty. Uprzednio złapaną żywą wiewiórkę podrzucamy pod pędzącą ciężarówkę. Pozostałości zeskrobujemy, wrzucamy na patelnię i dodajemy przyprawy.

 

Wielki K

 

 

 

"Cthulhu w galarecie"

 

Przygotowanie:

1. Czekamy na świniobicie u sąsiada.

2. "Pożyczamy" od niego te kawałki, które nadają się na galaretę.

3. Przyzywamy Cthulhu.

4. Przeżyć punkt 3.

5. Kroimy przedwiecznego na małe kawałki.

6. Rozkładamy w naczyniu.

7. Zalewamy galaretą.

8. Czekamy.

9. Bon Appetit

 

"Wilma"

 

 

Zobacz także:

 

 

 


Komentarze do starszych artykułów tymczasowo niedostępne...