"Japońskie słodycze" w finale Gourmand World Cookbook Awards!
Dodane: 31-01-2014 21:39 ()
Publikacja "Japońskie słodycze" znalazła się w ścisłym finale konkursu Gourmand World Cookbook Awards w kategorii kuchnia japońska. Książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek nominowana była w trzech kategoriach: książka o kuchni japońskiej, książka o historii kuchni oraz książka o słodyczach.
W finale, w kategorii kuchnia japońska zmierzy się z innymi pięcioma publikacjami z Danii, Japonii, Peru, Singapuru i USA. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni podczas targów Beijing Cookbook Fair, które odbędą się 19-21 maja 2014 roku w Pekinie.
Gourmand World Cookbook Awards to jeden z najważniejszych konkursów książki kulinarnej (przepisy, historia kuchni, książki o alkoholach i napojach) nazywany kulinarnymi Oskarami. W 2013 roku do konkursu zgłoszono kilkanaście tysięcy książek z 187 krajów świata.
comments powered by Disqus