Pierwsze zwycięstwo Polski w Gourmand World Cookbook Awards

Autor: Hanami Redaktor: Motyl

Dodane: 21-05-2014 11:13 ()


Niezmiernie miło nam poinformować, że książka "Japońskie słodycze"  autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek zdobyła pierwsze miejsce w  konkursie Gourmand World Cookbook Awards w kategorii kuchnia japońska.  Jest to tym bardziej wyjątkowa sytuacja, gdyż pierwszy raz w prawie dwudziestoletniej historii imprezy główna nagroda przypadła dla Polski.

"Japońskie słodycze" pokonały w ścisłym finale publikacje z Danii,  Japonii, Peru, Singapuru, Francji i USA. Gourmand World Cookbook Awards to jeden z najważniejszych konkursów  książki kulinarnej (przepisy, historia kuchni, książki o alkoholach i napojach) nazywany kulinarnymi Oskarami. W 2013 roku do konkursu  zgłoszono kilkanaście tysięcy książek z 187 krajów świata. W tym roku impreza odbywa się w Daxing, dynamicznie rozwijającej się dzielnicy Pekinu.

Autorka będzie obecna od soboty na Warszawskich Tarach Książki.


comments powered by Disqus